Concierge = Club Sandals
Blijf op de hoogte en volg Gerlinde
10 September 2013 | Antigua, Antigua
Ook bij deze afdeling zijn er weer leuke en ook mindere leuke collega’s. Maar ik vermaak me best. Bij de Caribbean hebben ze heel veel eten. En zijn sowieso koekjes voor de gasten, die wij dan soms wel eens opsnoepen. En de collega’s daar halen soms eten bij de restaurants op het resort en dan hebben we een lekkere pizza en kippepootjes om op te smikkelen.
Het is wel een voordeel dat ik hiervoor bij de Front-Office heb gewerkt omdat ik nu niet helemaal opnieuw ingewerkt hoef te worden. Ik moet me alleen aanpassen aan de service van de Club Sandals.
De conciërge, en nu dus Club Sandals bood sowieso al meer service dan de Front-Office; het is meer op de gast zelf gericht, we maken de reserveringen voor de gast, bieden van extra activiteiten alleen voor de Club Sandals gasten. En de lobby waar ze worden ontvangen is luxer dan de lobby van de Front-Office. En gratis roomservice, ook altijd wel mooi meegenomen.
Bij deze afdeling is er ook meer contact met de gasten heb ik het gevoel, want gasten beginnen me te herkennen. Vandaag kwam er zelfs een stel aan de balie met de vraag of ik wel eens een vrije dag heb omdat ze me er altijd zien.
Ook is het officiële schooljaar weer begonnen en dat betekent voor ons dat wij nu ook, naast de stage, met school bezig moeten. Helaas..
Het vrijetijdsleven gaat hier ook helemaal zijn gangetje. We brengen regelmatig bezoekjes aan Putters en Pepperz en we leren al steeds meer mensen hier kennen. Afgelopen zondag nog een paar meiden uit Canada leren kennen. Die gaan deze week helaas weer terug, maar toch even weer andere mensen gesproken dan de lokale mensen hier zo.
In mijn vorige verhaal was ik nog zo enthousiast over dat we een nieuw rooster kregen en ze mij op de afdeling Weddings hadden gezet. Die enthousiasme is alweer weg, aangezien ze mij vanaf 25 januari op die afdeling hebben geplaatst en wij blijven tot 31 januari. En we waarschijnlijk vrij nemen vanaf de 25e. Geen Weddings voor mij dus.
Naast het goede nieuws, ook nog wat slechts nieuws. Mijn telefoon werkt niet meer. Inmiddels al wel naar de telefoonwinkel gebracht en gister heel hard gehoopt dat ik hem weer op kon halen maar helaas. Alles gebeurd hier, ondanks dat de man blank was, op zijn Caribische ritme. Vrijdag heb ik weer een vrije dag dus ik hoop dat ik hem dan kan ophalen, want ik mis hem toch wel een heleboel. Helemaal omdat mijn lieve moeder speciaal een telefoon heeft gekocht om met mij te kunnen Whatsappen en ik nu niet bereikbaar ben op Whatsapp.
Ook is er nog een Nederlandse intern bijgekomen, ze krijgen hier maar geen genoeg van de Nederlanders.
Even een kleine uitleg bij de foto’s: de eerste foto’s zijn van het uitgaan in English harbour. We gingen naar een club (dachten we) waar ze een House DJ zou draaien. Eenmaal aangekomen was het nog heel stil en geen muziek. Bleek dat het pas begon als ze mensen waren uitgegeten. Waren we daar dus veel te vroeg. Maar toen de muziek eenmaal aan was, hebben wij het ijs gebroken en hebben we de hele avond gedanst. Heel gezellig.
Daarna wat foto’s van de stad. Heel veel auto’s en gekleurde huisjes. Ook hebben ze hier een Subway, Burger King en KFC, dus met ons fastfoodgehalte komt het wel goed.
Een nog een foto dat ik met thuis aan het skypen ben, op mama haar verjaardag. Helemaal geweldig, hele familie compleet. En ook nog wat andere familie en vrienden gezien. Heeft wel de nodige traantjes gekost, maar was fijn om ze te zien.
En een aantal nieuwe foto’s van de Caribbean lounge. In de Front-Office lobby hebben ze een grote kooi staan met 2 papegaaien. Eén van de jongens heeft een speciale band of zo met die papegaaien en had hem de lounge ingenomen. En toen mocht ik hem eventjes op mijn schouder hebben, hij mocht er daarna ook wel weer snel af.
Hier de link voor de foto’s:
Reacties zijn nog steeds welkom en heel leuk :)
En om jullie nog een beetje op te vrolijk met het weer in Nederland. Vorige week dinsdag, op mijn vrije dag, heeft het de hele dag geregend :(
10 September 2013 - 23:42
Bert En Bonnie:
Hallo Gerlinde,
Fijn dat het zo goed gaat. Volgens ons zit je nu op de VIP afdeling van het hotel. Het is allemaal weer wat luxer. Niet te veel snoepen he? Straks kennen we jou niet weer (grapje). Helaas kunnen we de foto's niet openen, maar die zien we vast nog wel een keer. Geniet nog maar lekker van de zon, want hier is de herfst nu echt begonnen. Nog een hele goeie en leerzame tijd en geniet er vooral van.
Groetjes van Bert en Bonnie -
12 September 2013 - 18:34
Aafke En De Rest:
He he ik zat al op een nieuw berichtje van je te wachten,het duurde zo lang en het was saai. Ik wou je al wakker maken. Gelukkig dat het goed gaat en een ander gedeelte van het resort ook weer leuk om te zien en horen hoe het je daar vergaat. Hopenlijk kun je morgen je telefoon weer terugkrijgen.Kost een nieuwe veel geld daar als deze niet klaar kan,Anders betaald papa snor je vast een nieuwe als je thuiskomt ,want hij kan toch niet zonder gerlinde en moeders al helemaal niet zonder WhatsApp.Ja en zoals Bert en Bonny al zeiden het is hier veel kouder en s avonds om 20.45 uur donker. Hopen dat het mooi weer is met je vrije dag,kan je misschien leuke dingen doen. Dat al die foodketens daar ook zijn alleen geen MC Donalds dat valt me dan tegen. Dus jij eet de koekjes van de gasten op, pas op straks noemen ze je koekiemonster.Kun je niet vragen of het rooster veranderd kan worden zodat je wel op de weddings komt.Maar Gerlinde niet zo lang wachten met je volgende verhaal anders maak ik je echt wakker en dat wil je niet mee maken. Nou dit was ff een krabbeltje van mij niet zoveel bijzonder maar ik beleef ook niet zoveel als jij. Groetjes van ons allemaal en tot later