World Travel Awards @ Sandals Antigua!
Blijf op de hoogte en volg Gerlinde
20 September 2013 | Antigua, Antigua
Vrijdags ben ik eerst met Rianne naar de stad geweest om te checken of mijn telefoon alweer klaar was en helaas.. Niet. Er moest iets besteld worden en dat was er nog niet, volgende week zei hij. Vandaag (donderdag 19e) heeft mijn huisgenoot gecheckt en is die nog niet klaar.. Morgen die vent maar eens even stalken. Dat heeft onze dag niet verpest die vrijdag, we hebben even het Antigua shoppen ontdekt, mooie schoentjes gekocht voor de World Travel Awards. En toen moesten we weer terug want Rianne moest werken. Toen ben ik in mijn eentje, ja helaas, in mijn eentje naar het strand gegaan. Moest toch iets. En toen heeft een collega van de afdeling Watersports mij leren zeilen op een catamaran. Nu kan ik de andere interns weer leren zeilen!
Zaterdagavond was de World Travel Awards in Sandals Antigua (Google maar voor de gene die nieuwsgierig zijn). De Grammy’s in de travel industry. Een hele happening dus. En wij, als interns, mochten daar ook bij helpen! Alle meiden in mooie, elegante jurken en toen mochten we alle gasten ontvangen, naar de registratietafels begeleiden en later naar hun tafels begeleiden. Viel dat even tegen. Ik had verwacht, omdat het de Awards voor Caribbean én Noord-Amerika was, dat er een heleboel Amerikanen zouden zijn. Maar er waren eigenlijk best wel veel mensen van alleen Antigua zelf. Het zag er allemaal wel spectaculair uit, maar toen het eenmaal begon, bleek niet alles beste kwaliteit te zijn. De microfoon was op de sommige plekken niet te verstaan en de optredens waren ook niet beste. Toch niet zo spectaculair als de echte Grammy’s dus. Maar we hebben het begin wel meegemaakt, want na een tijdje deden onze voeten zo zeer van de nieuwe hakken dat we wel graag naar huis wilden.
Na de Awards ben ik nog even met Rianne naar Putters geweest en hebben het daar nog gezellig gehad. Op een moment kwam er een vrouw op ons af en die vroeg hoe het ging en ging zo in de Nederlandse taal verder! Verrassing. Ze bleek van Curaçao te komen en zoekt altijd de Nederlandse interns op om haar Nederlands een beetje goed te houden.
Zondag hadden we voor de Club Sandals gasten een speciale ‘wine evening’, met verschillende wijnen, kaasjes en fruit. “Helaas” was er een kleine opkomst, met om vijf uur één koppel, dat na een tijdje weer weg ging. Waarna wij zelf aan de wijn, kaas en fruit gingen. Er later nog twee koppels kwamen en we daarna weer zelf van de ‘wine evening’ konden genieten. Die activiteiten bevallen me wel.
Rianne en ik hebben ook eindelijk een opdracht gekregen voor school gekregen om te maken terwijl we hier zijn. Begonnen we met een organogram maken voor de gehele organisatie, kwamen ze aan met een veiligheidsplan voor alle kamers (373 kamers met 25 soorten) en publieke gelegenheden. En krijgen we er nog eentje bij, omdat wij van Facility management zijn, een inventarisatielijst maken van alle individuele kamers. Daar zijn we wel even zoet mee.
Woensdagavond ben ik weer naar SSG geweest, na lang twijfelen tussen wel en niet gaan, uiteindelijk toch maar gegaan. Want als ik straks in de afdeling bar en restaurant zit, dan kan ik SSG wel schudden, vanwege mijn werktijden. Mooi jurkje aangedaan, helaas vergeten foto’s te maken in alle haast. En daar gingen we. Er waren veel gasten en ik ken nu ook wat meer aangezien veel terugkerende gasten een kamer bij de Club Sandals hebben en ik ze dan incheck en ze bij ons komen voor vragen en opmerkingen. Na een kort praatje met een ouder koppel, was het weer tijd voor de voorstelronde van de medewerkers en eenmaal bij mij aangekomen; “This is G.” (zo noemen ze me tegenwoordig, veel makkelijker). En ze doet er nog een schepje bovenop; “ik heb een leuk verhaaltje over haar, waarom we haar G noemen. Want haar echt naam kunnen wij niet zeggen. G, kom hier en zeg je naam.” Ik heb inmiddels een naam plaatje met ‘Gerlinde’, dus Geertje is eigenlijk verleden tijd. Maar ze vinden die naam zo bijzonder, hij komt steeds weer terug.
Ook een collega van de Club Sandals stelt me elke keer voor aan de gasten als G, maar vraagt dan elke keer weer of ik mijn ‘moeilijke’ naam weer even wil zeggen.
Toen aan tafel en dit keer weer met twee Amerikaanse jongere koppels, wat ook weer gezellig was en lekker eten. Spek, aspergesoep, zalm en chocoladecake dit keer! En daarna nog de gasten van de andere interns ontmoet en we zijn na het eten nog even blijven hangen op het resort voor de show die de afdeling entertainment had voor de gasten. Dans en zang, het was prachtig. Hoop alleen wel dat ik niet hoef te zingen wanneer ik in entertainment moet werken.
En voor de mensen die het foto’s bekijken niet voor elkaar krijgen: je moet de link selecteren en dan kopiëren in de adresbalk (waar je bijvoorbeeld in typt als je naar google.nl wil). Dan kom je vanzelf in mijn foto album en kun je alle foto’s bekijken. Hier de link nog een keer:
En ik blijf het herhalen: reacties zijn heel welkom
20 September 2013 - 09:03
Grietje Oosterveld:
Hoi Gerlinde,
Wat heb je er een lang verslag van gemaakt.
Ik vind het heel boeiend om je verhalen te lezen.
Mijn dochter Marja is in 1994 een jaar naar Amerika geweest (toen was er nog bijna geen internet) en zij vond het altijd leuk om brieven te krijgen, vandaar dat ik nu dus ook reageer op jou verhalen.
In het gegin had ze het best moeilijk, ze was aupair in een gezin in een voorstad van Waschington, kom je uit een klein dorpje Borger en ben je in je eentje in een wereldstad waar je niemand kent.
De ouders werkten overdag en kwamen 'savonds om half negen thuis, ze hadden dan al buitenshuis gegeten.
Jij moet je overdag redden met twee jongens van zeven en vijf. Na een paar maanden vond ze het wel leuk, maar in Amerika heb je bijna geen familieleven, dat heeft ze heel erg gemist.
Toen ze weer in Nederland was heeft ze eerst weer een jaar thuis gewoond voor ze weer een eigen plekje zocht.
Maar de ervaring nemen ze je nooit meer af. Ook voor het spreken van je talen is het goed.
Ik stop er mee, nog heel veel mooie ervaringen
Groet Grietje
20 September 2013 - 10:06
Evelien Rotmensen:
Hoi Gerlinde,
Je maakt wel veel mee zeg!
Leuk, zo doe je veel ervaringen op.
Heerlijk om te shoppen in een ander land, eens een keer iets anders dan de bekende ketens..
Lekker genieten van het mooie weer, hier in NLD regent het de laatste dagen veel...
Groeten, Evelien -
21 September 2013 - 11:05
Broer:
Zusje,
Klinkt goed daar! Blijven genieten van het werk, de omgeving en de mensen, daar ben je daar voor!
Wij knooien hier wel wat door. Eline gaat voor haar zelf beginnen trouwens! Dus woon nu samen met de directrice. Haha. Haar praktijk is al bijna ingericht, er staat al een behandelbank.
Verder weinig nieuws, dus zal je er niet langer mee vervelen ;)
Veel plezier en succes daar!
XX je grootste broer -
22 September 2013 - 20:36
De Snor:
goedenavond Gerlinde,er is alweer een week voorbij vanaf het laatste schrijven van de Snor.
ik lees en hoor en zie dat het leven daar in de zon wel net zo snel gaat als hier.
s.morgen broek aan s,avonds broek weer uit slapen gaan en weer opstaan werken en weer naar bed gaan, zo gaat de tijd voorbij.
tussendoor genieten van elkaar en de mensen om je heen.
we willen nog een filiaal beginnen op Antiqua met handel in oude fietsen, ik hoor dat je de fiets mist om je te verplaatsen, nou de Snor heeft er nog wel een staan.
hebben ze wel fietsen te koop anders moet er een oude ja vooral een oude kopen of huren, ik neem hem later wel weer over.
de buren weten precies wanneer ik vakantie heb want dan staan de fietsen weer aan de weg voor de verkoop, toch mooi dat je zo voorspel bent in het leven en toch ook weer zo bijzonder door zulke kleine dingen als een oude fiets.
de kippen zijn bijna van de leg net als de vrouw van de Snor, maar daarom niet getreurd er zijn nieuwe leghennen in aanwas, dit voorjaar zullen ze wel in productie gaan.
deze week staat in het kader van de spook tocht voor de start van het jeugdwerk, we houden deze a.s vrijdag mits bij voldoende deelname, maar het lijkt goed te komen.
heb je de foto,s bekeken van het vrienden weekend? was wel inspannend en een spier verrekkende bezigheid, ik had zo besloten om nergens aan mee te doe maar toch nog weer de jonge Adonis uithangen met alle gevolgen van dien.
maar zoals je weet alles is maar tijdelijk ook spierpijn van een oude man.
zo dit was even een praatje van de man met bovenstaande titel, ik kom volgende week wel weer even terug met een ander redactioneel verhaaltje en wat weetjes en datjes, tenslotte ben ik nog geen Dagblad wat sommige aardbol bewerkers wel een denken.
bedenk maar eens een mooie titel voor een familie blad.
ik zou zeggen tot later en bind ze broek daar op en beterschap voor het geval je ziek wordt en eet geen zult.
tot horens "de Snor"
23 September 2013 - 09:33
Aafke En De Rest:
Zo Gerlinde je ligt nog te slapen en het is hier 9.30 uur in de ochtend. Dacht ff kijken of Gerlinde weer wat heeft geschreven en ja hoor,een mooi lang verhaal met veel belevenissen.Denk om je alkoholpromillage daar en dat je wijn lust ik vind het gewoon vies ( bocht ) .Maar ja in een sjiek gebeuren moet je eigenlijk ook wel wijn drinken. Heb je wel een galajurk mee voor al die feesten. Ja en de nieuwe schoenen zere voeten van de hakken zei je ,weet je mijn oma zei altijd wie mooi wil wezen moet pijn lijden. Je oude buurvrouw ( Gerda ) komt straks koffiedrinken en lekker kletsen gezellig is dat altijd.Het weer is nu nog niet zo zonnig hoewel wedeze week toch mooi weer kregen. Gisteren was het een mooie dag lekker buiten zitten. De boeren zijn druk met de aardappelen en bieten,maar ik heb het idee dat er minder Duitse boeren langs gaan als andere jaren.
Nou verder heb ik niet zoveel nieuws dus laat het hier maar bij, groetjes van ons allemaal. Tot later en beleef ik eerder wat dan hoor je het. -
24 September 2013 - 09:31
Anneke En Jan:
Hallo Gerlinde,
Eindelijk eens een reactie van ons. Als ik je verslagen lees maak je veel spannende en leuke dingen mee.
Je bent echt in een heel andere wereld terecht gekomen, volgens mij went dat ook redelijk snel. Je past je snel aan, en alles wat eerst vreemd lijkt is na een poosje gewoon, omdat het nu eenmaal zo hoort.
Als je het andersom bekijkt leven wij ook op een vreemde manier voor mensen die onze gewoonten niet kennen. Daarom is het zo leuk om af en toe bij een ander te kijken.
Ik zou best even bij jou willen kijken, hoe je daar leeft, dan zie ik vast een andere Gerlinde dan in Nw. Schoonebeek.
Hier gaat het leven z'n gewone gangetje, de dagelijkse dingen, de klussen op zaterdag, de boodschappen en het huishouden.
We kijken nu uit naar de komst van ons tweede kleinkind, nog een maand wachten.Spannend!
We wensen je veel succes, geniet van deze tijd.
groeten van Jan (die de gezellige postbode mist) en Anneke.